Segmentul Jilava – Popeşti Leordeni al Autostrăzii Bucureşti Sud va fi deschis în luna martie

Autostrada București Sud: Progrese notabile și provocări pe segmentul Jilava – Popești Leordeni

Lucrările pe segmentul Jilava – Popești Leordeni al Autostrăzii București Sud sunt într-un stadiu avansat, conform anunțului făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în timpul unei vizite pe șantierul autostrăzii. Cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea în folosință, acest segment de 13 kilometri va completa porțiunea de 10 kilometri dintre Bragadiru și Jilava. În plus, încă 10 kilometri sunt programati să fie finalizați la începutul verii, facilitând conexiunea cu Autostrada Soarelui.

Cu toate acestea, Ministerul Transporturilor a exprimat îngrijorare cu privire la ritmul de progres pe lotul 3 al autostrăzii, atribuit unei companii din Grecia. Gradul de execuție de doar 60% pe acest segment, care acoperă distanța dintre A1 și Bragadiru, ridică preocupări în ceea ce privește respectarea termenului de finalizare stipulat în contract, stabilit pentru septembrie 2024.

În prezent, mobilizarea constructorului este considerată insuficientă pentru a respecta graficul de lucru și pentru a asigura finalizarea în timp util a segmentului. În lipsa unor măsuri urgente pentru accelerarea ritmului de lucru, există riscul ca acest tronson să nu fie deschis nici măcar la sfârșitul anului, punând în pericol obiectivele strategice ale infrastructurii rutiere din zonă și punând în dificultate mobilitatea și conectivitatea regională.

Astfel, în contextul progreselor notabile pe unele segmente ale Autostrăzii București Sud, este evidentă necesitatea unei atenții sporite și a unei coordonări eficiente pentru a depăși obstacolele și pentru a asigura finalizarea în timp util a proiectului în întregime.

centura-A0 bucuresti sud