La finalul anului 2024 pe inelul semi-sudic al A0 vom putea circula direct până în Autostradă

Directorul CNAIR estimează finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului 2024 pentru o circulație fluidă pe 51,19 kilometri

În contextul relansării lucrărilor la autostrada A0, cunoscută și sub denumirea de Centura Capitalei, Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aduce vești promițătoare privind progresul construcției. Potrivit declarațiilor sale, se anticipează că până la finalul anului 2024 va fi posibilă circulația pe inelul semi-sudic al A0, pe o distanță de 51,19 kilometri.

"Lucrările pe cele 2 loturi ale #A0 Sud care urmează să fie finalizate anul acesta au fost reluate!
Cel mai avansat în acest moment este lotul 1 (#Glina-#Vidra) unde lucrările au ajuns la un progres fizic de 85%.
În luna martie se va putea deschide circulația pe 7 km din cei 16,95 de km ai acest lot iar pana la sfârșitul verii se va finaliza întregul lot.
Astfel vom asigura și legatura cu DN4 în prima fază iar ulterior se va putea circula continuu pe autostradă între #DN6, #DN5, #DN4 și #A2, pe 33,23 km
Pe Lotul 3 al A0 Sud (#Bragadiru - #Joița), cu o lungime de 17,96 km, stadiul fizic al lucrărilor este deocamdată de aproximativ 57%.
Antreprenorul grec a dat asigurări că se va mobiliza corespunzător iar până la începutul lunii august se va putea deschide circulația pe acest lot.
Îi vom monitoriza în continuare pentru a ne asigura că își respecta graficul asumat, astfel ca anul acesta să se poată circula pe întregul semi-inel sudic al A0 (51,19 km), între #A1 și #A2."
" a declarat într-o postare pe facebook domnul Cristian Pistol, directorul general CNAIR

După o perioadă de stagnare, lucrările la Noua Centură a Capitalei își reiau ritmul, punând astfel bazele unei infrastructuri moderne și necesare pentru desfășurarea eficientă a traficului în și în jurul Bucureștiului. Proiectul este parte a eforturilor ample de dezvoltare a rețelei de drumuri și autostrăzi din România, având ca obiectiv facilitarea accesului către și dinspre Capitală, reducerea congestionării traficului și îmbunătățirea conectivității regionale.

centura A0