Veste bună pentru locuitorii din Popești-Leordeni și nu numai: DN4 (Șoseaua Olteniței) se lărgește la 4 benzi

O veste deosebit de bună vine pentru locuitorii din Popești-Leordeni și pentru toți cei care folosesc DN4 (Șoseaua Olteniței) în zona cuprinsă între Danubiana și intrarea în București. Secretarul de Stat al Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat semnarea contractului pentru lărgirea acestei artere la 4 benzi, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

"În cadrul contractului, constructorul trebuie să realizeze:
✅️ 4,15 km lungime
✅️ lărgirea la 2 benzi pe sens
✅️ intersecție semaforizată DN4 x Strada Drumul Fermei
✅️ intersecție semaforizată DN4 x Strada Maica Tereza
✅️ sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1
✅️ amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi
✅️ modernizarea sistemului de iluminat public
✅️ canalizare pluvială
✅️ rețele de utilități subterane" a declarat dl. Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretarul de Stat al Ministerului Transporturilor, in postarea din pagina de faceebook

Lucrările sunt programate să dureze 15 luni, iar asocierea care va executa proiectul este formată din S.C. ACVATOT S.R.L. și S.C. WAYDESINGSOLUTION S.R.L. Conform contractului, 3 luni vor fi alocate perioadei de proiectare, urmate de 12 luni pentru execuție.

Valoarea contractului se ridică la suma de 63.550.907,86 milioane lei + TVA, iar finanțarea va fi asigurată prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și a CNAIR, din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport PT 2021-2027.

Proiectul este realizat în strânsă colaborare cu Consiliul Județean Ilfov și Primăria Orașului Popești-Leordeni. Un Acord de Parteneriat a fost semnat între CNAIR și Primăria Orașului Popești-Leordeni, iar primăria va fi responsabilă de implementarea și gestionarea efectivă a lucrărilor.

"Este un proiect dezvoltat în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și cu Primăria orașului Popești-Leordeni, prin domnul primar Petre Iacob și domnul viceprimar George Adrian Ștefănescu, pentru care a fost semnat un Acord de Parteneriat între #CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni, primăria urmând să se ocupe de implementarea și gestionarea efectivă a lucrărilor.
De asemenea, proiectul se regăsește în 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟭-𝟮𝟬𝟯𝟬 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021", a mai declarat domnul Irinel Ionel Scrioșteanu.

Această investiție reprezintă o componentă crucială a Programului Investițional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România, fiind elaborată și aprobată de guvernul liberal între 2020-2021.

Lărgirea DN4 la 4 benzi în această zonă va aduce beneficii semnificative, inclusiv fluidizarea traficului și îmbunătățirea condițiilor de circulație pentru șoferi. Este un pas important în direcția îmbunătățirii infrastructurii rutiere și a facilitării mobilității în regiune.

dn4