Trei noi proiecte de infrastructură prind contur în București și Ilfov: Popești-Leordeni, Domnești și Afumați

Ministerul Transporturilor, prin domnul Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat din Ministerul Transporturilor a anunțat că pentru a revigora infrastructura rutieră din regiunea București-Ilfov au fost demarate trei noi proiecte majore, marcate de depunerea ofertelor pentru proiectare și că aceste inițiative vor primi finanțare din fonduri europene nerambursabile, acest lucru reprezentând un pas semnificativ spre modernizarea rețelei de drumuri.

Pasajul Domnești și strada Puțul Olteni

Primul proiect vizează modernizarea tronsonului de drum între Pasajul Domnești și strada Puțul Olteni, un segment de drum esențial preluat de CNAIR în 2014. O singură ofertă a fost depusă pentru acest proiect strategic.

DN2 - Afumați

Al doilea proiect se concentrează pe modernizarea DN2 în localitatea Afumați, cu patru oferte depuse pentru acest tronson de drum vital pentru conectivitatea regională.

Pasajul Olteniței - Popești-Leordeni

Cel de-al treilea proiect urmărește lărgirea la două benzi pe sens a DN4, între Pasajul Olteniței și Popești-Leordeni, o arteră crucială pentru traficul din zonă. Două oferte au fost depuse pentru acest proiect de amploare.

Principalele caracteristici solicitate pentru aceste proiecte includ lărgirea la două benzi pe sens și asigurarea accesului facil pentru agenții economici și comunitățile rezidențiale din zonă, conform declarațiilor secretarului de stat din Ministerul Transporturilor.

Finanțarea din fonduri europene nerambursabile evidențiază angajamentul guvernului pentru dezvoltarea infrastructurii în această regiune. Fiecare contract are o durată de 8 luni, dintre care 7 luni sunt dedicate elaborării Studiului de Fezabilitate. Colaborarea strânsă cu Consiliul Județean Ilfov este esențială pentru succesul și implementarea eficientă a acestor proiecte.

Soseaua Oltenitei - Popesti Leordeni