Șoseaua Leordeni din orașul Popești, se modernizează: Proiect de 34.000.000 Lei Finanțat din Fonduri Externe

Primarul orașului Popești Leordeni, domnul Petre Iacob, a anunțat pe pagina sa personală de Facebook că Șoseaua Leordeni este în plin proces de modernizare, printr-un proiect finanțat aproape integral din fonduri externe. Proiectul, în valoare de 34.000.000 lei, este realizat cu sprijinul E-Distribuție Muntenia, care a asigurat 95% din finanțare.

Intervenții majore pe Șoseaua Leordeni:

În ultima lună, echipele de muncitori în salopete albastre, care au atras atenția localnicilor, au început o serie de lucrări menite să modernizeze infrastructura electrică și să îmbunătățească siguranța publică pe această arteră importantă. Printre principalele intervenții se numără:

  • Scoaterea și demontarea tuturor stâlpilor vechi care susțineau rețelele aeriene.
  • Desființarea rețelelor aeriene și mutarea acestora în subteran, eliminând astfel aglomerația de cabluri de deasupra drumului.
  • Înființarea unor noi puncte de aprindere a iluminatului public, care vor asigura o alimentare electrică mai sigură și eficientă.
  • Modernizarea tuturor branșamentelor electrice și relocarea acestora la limita de proprietate, facilitând astfel accesul și mentenanța.
  • Montarea a patru noi posturi de transformare, menite să îmbunătățească alimentarea cu energie electrică a zonei, reducând riscul de întreruperi și crescând capacitatea de distribuție.

" 𝐒̦𝐨𝐬𝐞𝐚𝐮𝐚 𝐋𝐞𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧𝐢 - "𝐆𝐚𝐳𝐝𝐚 " 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐢̂𝐧 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮 𝐝𝐞 𝟑𝟒.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢 - 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐱𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞

Probabil nu de puține ori v-ați întrebat rulând recent pe acest drum, ce lucrează pe margine, echipele în salopete albastre.
Sunt angajații E-Distribuție Muntenia care de aproximativ o lună, dau curs unui proiect pentru care am reușit să obținem finanțare din fondurile lor în procent de 95%.
Șoseaua Leordeni care până de curând era un "paradis" al aglomerării de cabluri aeriene, face astăzi obiectul următoarelor intervenții:
* Scoaterea/ demontarea tuturor stâlpilor vechi;
* Desființarea rețelelor aeriene și mutarea acestora în subteran;
* Înființarea unor noi puncte de aprindere a iluminatului public care să asigure o siguranță în alimentare;
* Modernizarea tuturor branșamentelor electrice și scoaterea acestora la limita de proprietate;
* Și montarea a 4 noi posturi de transformare care să asigure o mai bună alimentare cu energie electrică a zonei.
Continuăm împreună să facem lucruri importante pentru Popești-Leordeni!", a declarat domnul Petre Iacob, primarul orașului Popești Leordeni.

Impactul asupra comunității:

Aceste lucrări sunt așteptate să aducă beneficii semnificative comunității din Popești, contribuind la creșterea calității vieții locuitorilor și la modernizarea infrastructurii locale. Mutarea rețelelor în subteran nu doar că va îmbunătăți estetica zonei, dar va și reduce riscurile asociate cu cablurile aeriene expuse.

Primarul a subliniat importanța acestui proiect pentru oraș, menționând că finalizarea lucrărilor va transforma Șoseaua Leordeni într-o arteră modernă și sigură, în ton cu standardele europene de infrastructură.

Proiectul de modernizare a Șoselei Leordeni reprezintă un pas important în dezvoltarea orașului Popești, demonstrând capacitatea administrației locale de a atrage fonduri externe și de a implementa proiecte majore de infrastructură. Locuitorii sunt invitați să urmărească progresul lucrărilor și să se bucure de beneficiile pe care acestea le vor aduce în viitorul apropiat.

soseaua leordeni

soseaua leordeni 2