S-a deschis noul tronson al Autostrăzii A0 între Popești-Leordeni și Jilava

Domnul Irinel Ionel Scriosteanu, Secretar de stat în Ministerul Transporturilor a anunțat, încă de ieri, pe pagina personală de facebook, că astăzi, începând cu ora 14 se va deschide circulația pe noul tronson al Autostrăzii A0 între localitățile Popești-Leordeni și Jilava.

"𝗠𝗮𝗶𝗻𝗲, 𝟭𝟱 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟰:𝟬𝟬
Mă aflu pe șantierul 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝟭 al 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 #𝗔𝟬 𝗦𝘂𝗱, unde, așa cum v-am obișnuit, înainte de darea în trafic a unui obiectiv, fac o simulare de traseu.
Voi prezenta în acest video traseul celor 13 km cuprinși între DN5 și DN4, pe care îi vom da în trafic 𝗺𝗮𝗶𝗻𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟰:𝟬𝟬." a declarat Irinel Ionel Scriosteanu, Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pe pagina personală de facebook.

Tronsonul de 13 km conectează DN5 și DN4, facilitând astfel călătoriile între Jilava și Popești-Leordeni.

Astăzi, la fața locului sunt reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și ai poliției pentru a monitoriza și fluidiza traficul pe acest nou tronson de autostradă.

Noul tronson, parte a inelului sudic al autostrăzii de centură, va fi de mare ajutor pentru transportul de marfă între centrul țării și zonele portuare precum Constanța sau punctele de frontieră. Cu toate acestea, lucrările au întâmpinat dificultăți, ceea ce a dus la întârzieri.

Odată cu finalizarea acestui tronson, șoferii vor beneficia de o conexiune mai rapidă între Autostrada A0 și Autostrada Soarelui. În prezent, se lucrează la un alt segment de 10 km al autostrăzii A0, cu promisiunea autorităților că acesta va fi finalizat în această vară. Cu toate acestea, există îngrijorări cu privire la posibile întârzieri până la sfârșitul lunii august.

De asemenea, lucrările la legătura cu Autostrada A1 se confruntă cu dificultăți similare. Cu un progres de aproximativ 70%, se estimează că această legătură va fi finalizată spre sfârșitul acestui an. Astfel, deschiderea completă a acestor noi segmente de autostradă rămâne un obiectiv important pentru autorități și șoferii din România.

Popesti Leordeni A0