Proiect major pe DN-urile din regiunea București-Ilfov: 6 pasaje pietonale subterane, inclusiv în Popești Leordeni

În regiunea București-Ilfov, se desfășoară un proiect de construcție a șase pasaje pietonale subterane în diferite locații de pe drumurile naționale (DN). Aceste pasaje sunt concepute pentru a spori siguranța trecerii pietonilor și pentru a fluidiza traficul rutier.

Unul dintre aceste pasaje este planificat să fie construit în Popești-Leordeni, pe DN 4, în zona Primăriei. Acest proiect este parte a unei inițiative mai ample a Ministerului Transporturilor, care vizează îmbunătățirea infrastructurii în ceea ce privește mobilitatea pietonală și siguranța rutieră în regiune, e declarat Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, pe pagina personală de facebook.
"𝟲 𝗻𝗼𝗶 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗷𝗲 𝗽𝗶𝗲𝘁𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝘀𝘂𝗯𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻𝗲 𝗽𝗲 𝗗𝗡-𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗿𝗲𝗴𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶-𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃 𝗮𝘂 𝗰𝗮𝘀𝘁𝗶𝗴𝗮𝘁𝗼𝗿

Au fost desemnați câștigătorii pentru 6 pasaje pietonale subterane în județul Ilfov, care vor elabora Studiul de Fezabilitate și Proiectul pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru următoarele:
𝗦𝗻𝗮𝗴𝗼𝘃
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1 (km 28+730) intersecție cu DJ 101B km 12+100 (intersecție cu #Periș), în localitatea Tâncăbeşti, Ilfov
➡️ Câștigător TQM MANAGEMENT SRL, cu o valoare de 308.000 lei, fără TVA
𝗣𝗼𝗽𝗲𝘀𝘁𝗶-𝗟𝗲𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻𝗶
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran pe DN 4 (km 8+929), în zona Primăriei
➡️ Câștigător TQM MANAGEMENT SRL, cu o valoare de 308.000 lei, fără TVA
𝗝𝗶𝗹𝗮𝘃𝗮
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran pe DN 5 (km 8+700) - Cartierul Grădinița, stația autobuz Nicolae Bălcescu
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran pe DN 5 (km 9+800), în dreptul parcării Arteca
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran pe DN 5 (km 12+600), în zona fabricii de pâine și patiserie Koksal, deservind zona industrială și cartierul situat între strada Stadionului și Râul Sabar
➡️ Câștigător LIKE CONSULTING SRL, cu o valoare de 302.000 lei, fără TVA
𝗕𝗿𝗮𝗴𝗮𝗱𝗶𝗿𝘂
📍 Amenajare pasaj pietonal subteran pe DN 6, în zona Primăriei orașului Bragadiru, Ilfov
➡️ Câștigător TQM MANAGEMENT SRL, cu o valoare de 308.000 lei, fără TVA
Pasajele pietonale subterane vor fi dotate cu lifturi și vor fi realizate la standarde europene, scopul acestora constând în creșterea siguranței rutiere și a fluidizării traficului rutier.
ℹ️ Sursa de finanțare a acestor obiective de investiții este din Planul Național de Redresare și Reziliență #PNRR. Durata fiecărui contract este de 150 zile, din care 90 zile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și 60 zile pentru elaborarea Proiectelor pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire.
▶️ Aceste proiecte se realizează la solicitarea și în colaborare cu domnul Hubert Thuma - președintele Consiliului Județean Ilfov, precum și cu domnii primari ai localităților, după cum urmează: Anghel Mihai - primar Snagov, Petre Iacob - primar Popești-Leordeni, George Adrian Stefanescu - viceprimar Popești-Leordeni, Elefterie Ilie Petre - primar Jilava și Gabriel Lupulescu - primar Bragadiru.

În cazul pasajului din Popești-Leordeni, lucrările urmează să fie realizate de către firma TQM MANAGEMENT SRL. Valoarea contractului pentru acest pasaj este de 308.000 lei, fără TVA. Finanțarea proiectului este asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Pasajele pietonale subterane sunt concepute conform standardelor europene și vor include facilități precum lifturi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă. Scopul principal al acestor lucrări este creșterea siguranței pietonilor și fluidizarea traficului rutier în zonele respective.

Proiectul este în faza de elaborare a studiilor de fezabilitate, iar ulterior vor fi elaborate proiectele pentru autorizarea lucrărilor de construcție. Durata totală a fiecărui contract este de 150 de zile, dintre care 90 de zile sunt alocate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate, iar restul de 60 de zile pentru elaborarea proiectelor de autorizare a lucrărilor de construcție.

Aceste pasaje pietonale subterane reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii infrastructurii și a creșterii siguranței în trafic în regiunea București-Ilfov.

pasaj subteran popesti leordeni dn