Primarul orasului Popesti-Leordeni a anuntat ca se vor monta instalatii de aer conditionat in toate salile de cursuri din Popesti-Leordeni

Primarul orașului Popești-Leordeni, domnul Petre Iacob, a anunțat pe pagina sa personală de Facebook că, în urma hotărârii Comitetului Local Pentru Situații de Urgență, toate sălile de curs din Popești-Leordeni, inclusiv cele din școli și grădinițe, vor fi dotate cu instalații de climatizare.

Decizie crucială în fața temperaturilor extreme din această vară

Această măsură a fost luată ca răspuns la temperaturile extreme din ultima perioadă. Primarul a explicat că necesitatea dotării sălilor de curs cu aer condiționat nu a fost prevăzută în referatele de necesitate pentru anul școlar în curs de către niciun director de școală. În aceste condiții, administrația locală a trebuit să identifice rapid soluții financiare pentru a rezolva problema.

Primarul a subliniat importanța unei colaborări eficiente între conducerea unităților de învățământ și reprezentanții administrației locale. El a menționat că, în acest caz, s-au auzit frecvent explicații de tipul "Primăria e de vină, noi nu avem buget!" fără ca nimeni să explice dificultatea de a găsi soluții financiare pentru servicii neprevăzute în documentele întocmite la începutul anului școlar.

"Urmare a hotărârii Comitetului Local Pentru Situații de Urgență, am dispus dotarea cu instalații de climatizare în toate sălile de curs din Popești-Leordeni. ( școli și grădinițe).

Date fiind temperaturile extreme din ultima perioadă, am identificat această variantă de a debloca acest capitol bugetar ca și soluție la o problemă pe care niciun Director nu a prevăzut-o în referatele de necesitate pentru anul școlar în curs.
Voi sublinia de fiecare data importanța unei colaborări între conducerea unităților de învățământ și reprezentanții administrației locale, deoarece și în acest caz am auzit explicații de tipul " Primăria e de vină, noi nu avem buget!" fără ca nimeni să explice dificultatea de a găsi soluții financiare pentru servicii care nu figurează în niciun referat de necesitate întocmit de Conducerea Școlară la începutul anului.", a comunicat pe pagina sa personală de facebook, domnul Petre Iacob, primarul orașului Popești-Leordeni

Această inițiativă reprezintă un pas important în asigurarea unui mediu de învățare adecvat pentru elevi și preșcolari, în condițiile schimbărilor climatice actuale. Primarul și-a exprimat încrederea că, prin colaborare și comunicare eficientă, astfel de situații vor fi gestionate mai bine în viitor.

scoala Ioan Badescu Popesti Leordeni