Popești-Leordeni - Autoritățile locale au demarat acțiuni de blocare și ridicare a autovehiculelor celor care parchează în mod abuziv

Locuitorii din Popești-Leordeni sunt pe cale să experimenteze o nouă măsură pentru combaterea parcării neregulamentare. Autoritățile locale au demarat acțiuni de blocare și ridicare a autovehiculelor celor care parchează în mod abuziv, punând confortul personal mai presus de siguranța pietonilor sau de fluiditatea traficului.

Această decizie vine în contextul în care mașinile parcate neregulamentar blochează adesea trotuarele și benzile de circulație, perturbând grav circulația și punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Primarul localității a subliniat că, deși s-au căutat mereu alternative pentru suplimentarea locurilor de parcare, prin crearea a sute de noi locuri de parcare publice, măsurile de blocare și ridicare a vehiculelor abuziv parcate au devenit necesare pentru a asigura o circulație sigură și fluentă în oraș.

"Am dispus așadar începând de astăzi, măsuri de blocare și ridicare pentru autoturismele celor care pun mai presus confortul personal, decât siguranța pietonilor ori circulația fluentă în trafic, neobturată de mașinile parcate ori staționate neregulamentar.

Deși aceste mașini parcate abuziv care blochează adesea trotuare și benzi carosabile nu au nicio scuză în fața pietonilor și celorlalți șoferi blocați în coloane, am căutat mereu alternative pentru suplimentarea locurilor de parcare până la punerea în aplicare a acestor măsuri.
Am reușit să creăm în ultimii doi ani 788 locuri de parcare publice la care s-au adăugat cele 311 locuri din parcarea supraetajată de pe Str. Dr.Fermei plus încă 210 parcări ce vor fi înființate pe drumul de legătură la care lucrăm între Str. Amurgului și Dr.Fermei ( v.a.v de Parcul Penny).
În ultimă instanță am reușit săptămâna trecută obținerea unui acord din partea proprietarului, să permită ( cu condiția amenajării terenului) parcarea cu titlu gratuit pe terenul care a găzduit târgul de sărbători dintre Străzile Amurgului și Oituz. ( se pot parca acolo fără costuri cca. 140 mașini).
Important este ca într-un final să înțelegem cu toții că indiferent de situație, civilizația va avea mereu prioritate inclusiv în trafic și toată lumea trebuie să înțeleagă că suntem egali în drepturi sociale. Atât șoferii cât și pietonii.", a declarat pe pagina personală de facebook, dl. Petre Iacob, primarul orașului Popești Leordeni.

În plus, s-au obținut acorduri pentru utilizarea unor terenuri pentru parcarea gratuită a mașinilor, cu condiția amenajării acestora. Astfel, s-a deschis posibilitatea de a parca fără costuri aproximativ 140 de mașini.

Este esențial ca toți locuitorii să înțeleagă importanța respectării regulilor de circulație și a normelor de conviețuire civilizată în oraș. Indiferent de situație, civilizația și siguranța vor avea întotdeauna prioritate, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

popesti leordeni parcare neregulamentara