În orașul Popești Leordeni demarează Programul Național “Masa sănătoasă” în anul 2024

Primarul orașului Popești Leordeni, prin intermediul unei postări pe Facebook, a anunțat cu mândrie lansarea programului "Masă Sănătoasă" în școlile locale. Acest program, implementat începând din anul 2024, vine în sprijinul elevilor, promovând obiceiuri alimentare sănătoase și contribuind la creșterea performanțelor școlare.

"𝐃𝐫𝐚𝐠𝐢 𝐩𝐚̆𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢, 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐝𝐞 𝐚𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢, 𝐢̂𝐧 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚𝐳𝐚 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 “𝐌𝐚𝐬𝐚̆ 𝐬𝐚̆𝐧𝐚𝐭𝐨𝐚𝐬𝐚” 𝐢̂𝐧 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐜𝐞 𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐢̂𝐧 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐩𝐚̆𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐞𝐨𝐜𝐮𝐩𝐚𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐚𝐜𝐡𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐳𝐢𝐥𝐧𝐢𝐜 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚̆.

Programul contribuie la formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, precum adoptarea unei diete variate și echilibrate.
Suntem încântați să sprijinim participarea la educație a elevilor prin oferirea unei alimentații sănatoase care să susțină învățarea, prin crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socio-emoțional și întărirea stării de bine, aceștia bucurându-se de un sandwich hrănitor diversificat și un fruct proaspăt ca sursă sănătoasă de energie.
Împreună cu dumneavoastră le dorim elevilor noștri performanțe școlare excepționale!", a declarat domnul Petre Iacob, primarul orașului Popești Leordeni.

Ce presupune programul:

Programul "Masă Sănătoasă" vizează asigurarea unei alimentații echilibrate și variate pentru elevii din oraș. Prin acesta, se urmărește nu doar sănătatea fizică a copiilor, ci și dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și formarea unei mentalități pozitive în ceea ce privește nutriția.

Importanța programului:

Primarul a subliniat importanța oferirii unei mese sănătoase pentru elevi, menționând că aceasta contribuie la:

  • Creșterea motivației pentru studiu.
  • Menținerea echilibrului socio-emoțional.
  • Întărirea stării de bine a elevilor.

Ce include masa oferită:

Elevii se vor bucura de un sandwich hrănitor și diversificat, acompaniat de un fruct proaspăt. Această combinație asigură o sursă sănătoasă de energie, care îi va ajuta pe copii să se concentreze mai bine în timpul orelor de curs și să-și maximizeze potențialul în procesul de învățare.

Primarul și-a exprimat dorința sinceră ca acest program să contribuie la succesul școlar al elevilor din oraș și să le ofere oportunitatea de a se dezvolta într-un mediu propice și sănătos.

popesti leordeni