Grădinița nr. 4 – Transcom din Popești-Leordeni a fost finalizată

Primarul orașului Popești-Leordeni, Petre Iacob, a anunțat cu mândrie pe pagina sa de Facebook că Grădinița nr. 4 – Transcom a fost finalizată cu succes. Această unitate de învățământ, care va deservi comunitatea locală, are o capacitate de peste 200 de locuri și reprezintă o investiție semnificativă în educația preșcolară.

Investiția totală pentru construcția grădiniței se ridică la peste 4.000.000 lei, din care 50% a fost finanțată de Consiliul Județean Ilfov. Finalizarea acestei grădinițe a avut loc la începutul actualului mandat al primarului, subliniind angajamentul administrației locale față de dezvoltarea infrastructurii educaționale.

Eforturi pentru a ține pasul cu creșterea demografică

Primarul Petre Iacob a subliniat că administrația locală este conștientă de situația și importanța unităților de învățământ în contextul creșterii demografice rapide din Popești-Leordeni. În acest sens, se depun eforturi considerabile pentru a asigura că infrastructura educațională locală poate face față nevoilor crescânde ale comunității.

Planuri de viitor pentru educația preșcolară

Pe lângă această realizare importantă, primarul a menționat și alte proiecte menite să sprijine educația preșcolară în Popești-Leordeni. Un exemplu este Campusul din Drumul Fermei, care va prelua o parte semnificativă dintre copiii din zonă. Acesta reprezintă o soluție pe termen scurt pentru a răspunde nevoilor actuale de educație.

De asemenea, primarul a anunțat un plan ambițios pentru a dubla capacitatea grădiniței modulare din Strada Unirii. Aceasta se va realiza prin adăugarea unui etaj suplimentar la construcția existentă, în prima vacanță școlară. Această măsură va permite acomodarea unui număr mai mare de copii și va contribui la reducerea presiunii asupra altor unități de învățământ din localitate.

"𝐆𝐫𝐚̆𝐝𝐢𝐧𝐢𝐭̦𝐚 𝐧𝐫.𝟒 - 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐜𝐨𝐦

Cu o capacitate de peste 200 de locuri, această unitate de învățământ finalizată de asemenea la începutul mandatului actual, face obiectul unei investiții în valoare de peste 4.000.000 lei, cu finanțare în procent de 50% de Consiliul Județean Ilfov.
Cunoaștem situația și importanța acestor unități de învățământ și se fac eforturi mari ca administrația locală să țină pasul cu creșterea demografică locală.
De aceea, pe lângă Campusul din Drumul Fermei care va prelua o mare parte dintre copii, ca și soluție pe termen scurt, în prima vacanță vom dubla capacitatea grădiniței modulare din Str.Unirii, suplimentând cu încă un etaj toată construcția.", a declarat Petre Iacob, primarul orașului Popești-Leordeni. 
gradinita 4 popesti leordeni