Deschiderea Lotului 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului, între DN5 și DN4 - Popești-Leordeni, așteptată în această lună

Autostrada A0, cunoscută și sub denumirea de Autostrada Bucureștiului, se pregătește să primească un nou tronson în rețeaua sa în cursul acestei luni. Lotul 1 Sud, cuprins între intersecțiile cu DN5 - Jilava și DN4 -Popești-Leordeni, a ajuns în etapa de prerecepție, fiind pe punctul de a fi deschis traficului public. Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a confirmat această veste pozitivă în timpul unei vizite recente pe șantier.

În data de marți, 5 martie 2024, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor s-a deplasat la locul de construcție al Lotului 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului, situat între localitățile DN5 Jilava și DN4 Popești-Leordeni. Aici, el a anunțat că a început procesul de prerecepție, o etapă crucială pentru a permite deschiderea tronsonului în circulație.

"A inceput etapa de prereceptie pentru urmatorul tronson de autostrada pe care il vom da in trafic
Sunt pe santierul Lotului 1 Sud al Autostrazii Bucurestiului #A0, intre DN5 Jilava si DN4 Popesti-Leordeni, pentru care a inceput etapa de prereceptie necesara darii in trafic.", a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Deschiderea efectivă a tronsonului va depinde de finalizarea lucrărilor rămase, de completarea proceselor de prerecepție și recepție, precum și de efectuarea ultimelor verificări necesare. Cu toate acestea, se așteaptă ca acest important segment de autostradă să fie accesibil șoferilor în cursul lunii curente.

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor a mai declarat si că "ma aflu la intersecția DN 4 cu A0, ca se montează dispozitivele pentru acoperirea rosturilor de dilatație, ca in următoarele 7-10 zile va fi dat in trafic pasajul principal pe DN4 pentru a se finaliza lucrările in zona unde a fost breteaua provizorie de deviere a traficului și că, așa cum am mai spus, pana la sfârșitul lunii Martie vom da in trafic tronsonul intre DN4 și DN5. Următorul tronson care va fi dat in trafic este intre DN4 și A2 iar atenția maxima va fi pe lotul 3 in așa fel încât sa reușim sa avem in trafic A0, intre A1 și A2, pana la sfârșitul anului. Mulțumesc!"

Cu o lungime totală de 16,9 kilometri, Lotul 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului leagă localitățile Cernica și Jilava. În prezent, lucrările se concentrează în special în zona intersecției DN4 cu A0, unde sunt instalate dispozitive pentru acoperirea rosturilor de dilatație. În plus, în următoarele 7-10 zile, se estimează că va fi deschis traficului pasajul principal pe DN4, înlocuind breteaua provizorie de deviere a traficului.

Este de așteptat ca, până la sfârșitul lunii martie, Lotul 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului să fie dat în întregime în trafic, aducând beneficii semnificative în ceea ce privește fluidizarea traficului și îmbunătățirea infrastructurii rutiere în regiunea capitalei.

Vezi ofertele noastre dacă ești interesat de o vilă în Zona de Sud a Capitalei în Orașul Popești Leordeni

Autostrada A0 - DN4 Popesti Leordeni