Comuna Berceni și Orașul Popești-Leordeni atrag tot mai mulți cumpărători: Peste 1.000 de case disponibile în primul trimestru din 2024

Potrivit unei analize recente realizate de un portal imobiliar, comuna Berceni și Orașul Popești-Leordeni sunt în topul ofertelor de proprietăți imobiliare din ultimii ani. În primul trimestru din 2024, cei care doresc să se mute la periferia Bucureștiului aveau de ales din peste 1.000 de case și vile disponibile în Berceni.

Extinderea Magistralei de metrou M2 Pipera-Berceni, cu includerea noii stații Tudor Arghezi și planurile pentru încă trei stații suplimentare în Berceni, face această zonă tot mai atractivă pentru cumpărători. De asemenea, populația comunei a crescut semnificativ, ajungând la aproape 14.000 de locuitori, conform ultimului recensământ.

În ceea ce privește infrastructura, două proiecte majore - pasajul peste Centura Bucureștiului și cel peste Autostrada A0 - sunt menite să fluidizeze traficul. Cu toate acestea, persistă probleme pentru locuitorii actuali și pentru cei care folosesc aceleași rute pentru a intra în oraș din zonele adiacente.

Pe plan național, localitățile din jurul Bucureștiului domină topul ofertelor de case și vile din zonele periurbane, cu șapte din primele zece poziții. În primul trimestru din 2024, au fost disponibile aproximativ 3.000 de proprietăți în sudul, vestul și nordul Bucureștiului.

Interesul crescut din partea cumpărătorilor, oferta variată de proprietăți noi și prețurile accesibile au propulsat comuna Berceni pe primul loc în clasamentul național al celor mai dorite localități periurbane. În același timp, Popești-Leordeni a urcat de pe locul 11 pe locul 7 în topul național la începutul acestui an.

Analiza cererii imobiliare oferă perspective asupra profilului cumpărătorilor care doresc să se mute la periferia Bucureștiului. La începutul lui 2023, în contextul unei piețe de creditare instabile și al unei inflații ridicate, cele mai căutate proprietăți erau în Corbeanca și Otopeni, zone preferate de persoane cu venituri peste medie. Creșterea cererii pentru proprietăți mai accesibile din Berceni și Popești-Leordeni indică un reînnoit entuziasm în rândul cumpărătorilor care anterior întâmpinau dificultăți în accesarea creditelor sau așteptau oferte mai bune.

Reprezentanții portalului imobiliar subliniază că scăderea ușoară a cererii totale nu este neapărat un semn negativ. Deși anterior existau mai mulți cumpărători potențiali, cererea lor era pasivă. În prezent, se observă o creștere a tranzacțiilor și a volumului de credite acordate pentru locuințe, ceea ce sugerează că piața este populată de cumpărători mai hotărâți, care beneficiază de condiții favorabile pentru achiziții.

popesti leordeni oferta cese vile