Campus preuniversitar în Popești Leordeni: O realizare pentru comunitate

Primarul orașului Popești Leordeni a anunțat pe pagina sa personală de Facebook că lucrările pentru Campusul Preuniversitar din Str. Drumul Fermei avansează rapid, spre bucuria comunității locale și dezamăgirea consilierilor locali care s-au opus inițial proiectului.

Lucrările au evoluat semnificativ:

Deși poate mai puțin vizibile publicului, etapele cele mai complexe și dificile ale proiectului au fost finalizate conform graficului. Primarul a subliniat că până în prezent s-au realizat următoarele:

  • Instalarea rețelelor și a infrastructurii necesare.
  • Finalizarea fundației și a pilonilor turnați în pământ.
  • Construirea bazinelor de retenție.
  • În general, toate lucrările necesare pentru a atinge cota zero.

"𝐂𝐚𝐦𝐩𝐮𝐬𝐮𝐥 𝐏𝐫𝐞𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐒𝐭𝐫. 𝐃𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐅𝐞𝐫𝐦𝐞𝐢 - 𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐛𝐮𝐜𝐮𝐫𝐢𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐳𝐚𝐦𝐚̆𝐠𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐢̂𝐦𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐚̆, 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐮𝐫!

Deși mai puțin vizibilă publicului în afara domeniului, munca cea mai multă și mai grea la acest obiectiv, a fost până acum și s-a încheiat în grafic.
Mă refer aici la rețele, instalații, fundație, piloni turnați în pământ, bazine de retenție și în general tot ce înseamnă finalizarea lucrărilor până la cota zero.
Fiind construcții modulare fixate pe structură metalică, din acest punct în care ne aflăm cu șantierul, lucrările ar trebui să evolueze mult mai rapid.
Și încă o dată, repet atât pentru sceptici cât și pentru cei care ne fac anti-campanie:
Da, acest campus va fi gata până la finalizarea mandatului, așa cum mi-am asumat!
E drept că în aceste zile, există o întrebare pe buzele tuturor părinților, la care vreau să răspund și aici spre informarea tuturor.
" Cum procedăm cu copii care vor începe școala la 1 septembrie dacă acest Campus va fi construit până pe 27 septembrie și gata de a prelua copiii din luna octombrie sau noiembrie, după recepție și alocarea cadrelor de Inspectoratul Școlar Județean?"
Răspuns: Deoarece legislația în vigoare nu permite înscrierea unui copil la o școală/grădiniță/creșă, până când acea unitate nu are recepția încheiată, se va proceda la demersurile de înscriere a copiilor la unitățile deja existente ( ca și când acest campus nu ar exista), însă ulterior recepției lui:
..fie că aceasta va avea loc la două sau trei luni de la începerea anului școlar, într-un proces rapid de reorganizare și repartizare, dacă acest Campus este unitatea de învățat cea mai apropiată de domiciliul dvs. aveți toate șansele ca fiul/fiica dvs. să fie transferat ulterior ÎMPREUNĂ CU TOATĂ CLASA/ CU TOȚI COLEGII LUI/EI, la aceste unități la care vor fi arondați.
Clasele vor fi formate de la bun început din copii cu domiciliul în aceeași zonă, tocmai pentru a fi pregătite de aceste transferuri în masă, după începerea anului școlar și restabilirea totodată a unui echilibru în celelalte unități supra-aglomerate.", a declarat, pagina sa personală de Facebook, primarul orașului Popești Leordeni, domnul Petre Iacob.

Următoarele etape:

Dat fiind că structura campusului va consta din construcții modulare fixate pe o structură metalică, primarul a exprimat optimismul că lucrările vor avansa mult mai rapid de acum înainte. Acest tip de construcție permite o montare mai eficientă și mai rapidă a modulelor, ceea ce ar putea însemna o finalizare a proiectului în timp record.

Reacțiile Comunității

Anunțul a fost primit cu entuziasm de către locuitorii orașului, care așteaptă cu nerăbdare beneficiile pe care acest nou campus le va aduce. Campusul preuniversitar este văzut ca un pas important în dezvoltarea educațională și infrastructurală a zonei.

campus drumul fermei