Autostrada Bucureștiului A0: Circulația prin nodul cu Autostrada Soarelui va fi deschisă până la sfârșitul lunii iulie

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat că circulația pe Autostrada Bucureștiului A0, între nodul cu Autostrada A1 și Autostrada A2, va fi deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

Stadiul lucrărilor este următorul, conform declarațiilor oficialului:
- Montarea rosturilor de dilatare pe zona bretelelor a început deja.
- Procesul de asfaltare pentru conectarea bretelelor la Autostrada A2 a fost demarat.
- Echipele lucrează cu mai multe finisatoare, atât pe zona pasajului principal, cât și pe zona bretelelor.
- Prima cale de rulare dinspre Cernica spre Glina este deja asfaltată cu primul strat de asfalt
- Se lucrează la frezarea asfaltului în proximitatea A2 pentru a se conecta cu bretelele de încărcare-descărcare dintre A2 și A0
- Se lucrează la montarea parapetului, atât pe zona mediană, cât și pe zona laterală;
- Se lucrează la sistemul de iluminat public

Pe pagina personală de facebook, secretarul de Stat din cadrul Ministerului Transporturilor,domnul Irinel Ionel Scrioșteanu, a declarat: 
"𝗖𝗲𝗹 𝗺𝗮𝗶 𝗻𝗼𝘂 𝗻𝗼𝗱 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗱𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗱𝗼𝘂𝗮 𝗮𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮. Șantierul 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝟭 al 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 #𝗔𝟬 𝗦𝘂𝗱 cuprinde și lucrările de execuție unuia dintre cele mai importante noduri rutiere din România, și anume nodul rutier dintre Autostrada Bucureștiului #A0 și Autostrada Soarelui #A2.

Stadiul lucrărilor pentru acesta este următorul:
✅️ a început montarea rosturilor de dilatare pe zona bretelelor;
✅️ a început asfaltarea pentru conectarea bretelelor la Autostrada A2;
✅️ se lucrează cu mai multe finisoare, atât pe zona pasajului principal, cât și pe zona bretelelor;
✅️ prima cale de rulare dinspre Cernica spre Glina este deja asfaltată cu primul strat de asfalt;
✅️ se lucrează la frezarea asfaltului în proximitatea A2 pentru a se conecta cu bretelele de încărcare-descărcare dintre A2 și A0;
✅️ Se lucrează la montarea parapetului, atât pe zona mediană, cât și pe zona laterală;
✅️se lucrează la sistemul de iluminat public.
Acest tronson de autostradă cuprins între DN4 și A2 (cca 10 km) este următorul pe care îl vom da în trafic pe zona de Sud a Capitalei, pentru care presăm și sprijinim antreprenorul să finalizeze lucrările cât mai repede posibil, estimarea pentru darea în trafic fiind sfârșitul lunii iulie."

Anterior, la începutul lunii mai, același oficial estima că acest tronson din A0 urma să fie dat în trafic până în luna august.

Cu toate acestea, există îndoieli în rândul unor pasionați de infrastructură cu privire la finalizarea lucrărilor pe lotul 3 al A0 Sud până la sfârșitul anului 2024, în special din cauza posibilelor întârzieri în implementare.

Este important de menționat că pe 15 aprilie au fost dați în trafic cei 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0), cuprinși între DN5 și DN4. Totodată, în decembrie anul trecut, au fost dați în trafic aproximativ nouă kilometri din A0 Sud, între DN5 (1 Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/Bragadiru), în timp ce anul trecut s-au finalizat și cei 19 kilometri din lotul 2 al A0 Nord.

Astfel, eforturile continuă pentru a finaliza această importantă autostradă care va conecta capitala României cu alte regiuni importante din țară, facilitând transportul și dezvoltarea economică.

autostrada sudului